Kompetansespredning
KITS og KITS-kursene
KITS-kurs
KITS er et todagers kurs i traumesykepleie som henvender seg til alle sykepleiergrupper som jobber med mottak av traumepasienter. Kurset tar for seg sentrale tema i traumebehandling og praktiske øvelsesstasjoner.
Målgruppe
KITS er et introduserende kurs for sykepleiere, bioingeniører og radiografer i traumeteam. Kurset tilbys også sykepleiere som tar seg av traumepasienter etter mottak.
Mål
Målet er å gi sykepleiere i traumeteamet grunnleggende kunnskaper innen traumebehandling. Instruktører skal ha fullført KITS-kurs samt instruktørkurs.
KITS-kurset
Er kurset for deg?
Arbeider du som sykepleier i mottak, operasjonssykepleier, anestesisykepleier eller sykepleier på postoperativ og intensivavdeling, er dette kurset aktuelt for deg. I mange traumemottak har radiografer, bioingeniører og prehospital tjeneste en aktiv rolle i mottak av traumer så de er også velkomne til å delta. KITS er minimum kompetansekrav for å kunne delta i traumeteamet jamfør traumeplan.no. Er dette kurset for deg, ta kontakt med traumekoordinator ved ditt sykehus.
Kursgjennomføring
Hvert sykehus som tar i mot traumer arrangerer egne KITS-kurs. Hvert kurssted har sine egne instruktører og det er en fordel at instruktørene kommer fra ulike avdelinger for å kunne belyse de ulike fagområdene innen traumebehandling (mottakssykepleier, operasjonssykepleier og anestesisykepleier). Det er 18 kursplasser per kurs.
Kursdeltakerne – utvelgelse
Utvelgelse av kursdeltagere skjer på hver avdeling av fagutviklingssykepleier og kurset har en fordelingsnøkkel slik at man sikrer seg at det er deltagere fra hver avdeling. Ved å ha med ulike faggrupper så bidrar dette til å belyse andre sider av temaene samt at det bidrar til bedre samarbeid mellom faggruppene.
Kursavgift
Det er ingen kursavgift per deltager, men det er knyttet et administrasjonsgebyr på 10 000kr per kurs som dekkes av hvert enkelt sykehus. Administrasjonsgebyret dekker oppfølging av instruktører og kurssteder, utdanning av nye instruktører, nettsiden e-læring og kvalitetssikring av kurset.